Уторво во Маврово на високиот дел на планината Бистра може да се забелижи вистинска снежна идила. Камерите го регистрираа снегот кој синоптичарите го најавуваа деновиве. Времето денеска во државата е студено и ветровито. Најавата е дека поларен бран ја зафати Македонија.