Бројот на смртни случаи од вирусот корона надмина 1,5 милиони луѓе денес, според worlodmeters.info.

Најмногу смртни случаи има САД, каде се регистрирани 278.847 лица, следени од Бразил, со 174.531, Индија е на третото место со 138.657 смртни случаи, Мексико е четврто со 107.565, а Англија е петта со 59.699, според веб-страницата worldometers.info.

Има 106.673 пациенти во сериозна состојба ширум светот, односно околу 0,6 проценти, а 18.302.603 луѓе имаат лесна или умерена форма на корона, што е околу 99,4 проценти.

Со еден и пол милиони смртни случаи, стапката на смртност од коронавирус во моментов е нешто над три проценти.

The post Во светот, повеќе од 1,5 МИЛИОНИ починати од коронавирус. appeared first on Порта.