На социјалните мрежи деновиве се споделуваат фотографии од еден интересен момент кој речиси ги направи горди сите Македонци. Имено станува збор долгогодишна желба на чичко Симе, Дедо Живе и Цане која пред неколку дена се остварила, а тоа е да го нацртаат сонцето од Кутлеш на камен чија должина е 30 метри. Еден од тројцата чичко Симе речиси макотрпно малку по малку пешки го носел материјалот на планината каде е направено ова ремек дело. Сонцето е направено на Бушева планина во Крушево, на местото викано шестар. Во продолжение на видеото можете да ја видите оваа вистинска убавина: