Вељко Ражнатовиќ конечно се одзва за врската на мајка му со помладиот Богдан Срејовиќ. Вељко истакна дека е посебно сеќен поради мајка му и дека сака таа да биде многу среќна. „Мама не треба да седи сама дома како куче. Среќен сум што најде некој. Го прифатив тој човек, мене најважно ми е да ја сака“, изјави Вељко. Тој не крие дека му е тешко што пораснал без татко. „Тагувам за татко ми, но не можам да се одмаздам, бидејќи морам да мислам на семејството“, изјави Ражнатовиќ за Хит Информер. „Време е мајка ми повторно да се омажи“.