На 03.10.2020 во 02:00 часот од страна на Секторот за меѓународна полициска соработка со асистенција на Единицата за интервентна полиција, приведен е А. А. (19) од с.Кондово,за издржување на казна затвор од пет години за кривично дело “обид за убиство”. На 03.10.2020 во 06,00 часот од страна на полициски службеници од Полициски одделение Теарце приведен е Е.Б. (28) од с.Слатино за идржување на казна затвор во траење од шест години во КПД Идризово а во врска со чл.237 ст.1 од КЗ на РСМ.