На 16 декември компанијата Твитер објави дека ќе побара од своите корисници да ги отстранат твитовите во кои наведуваат лажни или лажни тврдења за вакцинација против коронавирусот, објави Ројтерс.

Социјалната мрежа соопшти дека од корисниците ќе биде побарано да ги избришат коментарите во кои се наведува дека вакцините се „намерно направени за да предизвикаат штета или полесно да се контролира населението, вклучувајќи коментари во кои се наведува дека вакцините се дел од глобален заговор“

Исто така, на корисниците на Твитер ќе им биде забрането да пишуваат дека пандемијата не е реална или не е сериозна, како и дека вакцинирањето е непотребно.

The post СТРОГИ ПРАВИЛА: Секој лош коментар против вакцината за коронавирусот ќе биде избришан appeared first on Порта.