Што ќе се случи во телото ако секој ден пешачите? Билјана Богоеска 26.01.2021 / 21:08 Здравје

Пешачењето е активност која бара малку напор, но придобивките од истата не се само физички, туку и ментални. Ако барате едноставен, а истовремено ефективен начин да ослабете и го подобрите здравјето, пешачењето е идеално за вас.

Секојдневна прошетка од половина час може да ви помогне да избегнете сериозни проблеми, како срцеви заболувања, може да дојде до подобрување на крвната циркулација и намалување на холестеролот.

Со секојдневна прошетка може да постигнете губење на тежината и поцврста мускулатура. Откријте кое темпо најмногу ви одговара и пешачете. Пешачењето придонесува за подобрување на држењето на телото, подобра флексибилност и здрав ‘рбет.

Група истражувачи од Универзитетот во Ајова работеле со стотици студенти и заклучиле дека пешачењето го менува расположението на подобро.

Но, тоа не е сè, во ова видео подетално ќе погледнете интересни причини зошто треба да пешачите секој ден.

Remote video URL пешачење Автор/Извор Б.С.Б. Прикажи во метро On