Првата голема ТВ-сапуница која се прикажуваше во македонскиот етер беше теленовелата „Касандра“. Во 90-тите години на минатиот век уриваше рејтинзи на гледаност, а за главните протагонисти во серијата се пишува и денес.

Ако сте биле фан на „Касандра“, сигурно се сеќавате на злобната Росаура. Актерката Лоли Санчез денес има 64 години.

Женската публика, пак, воздивнуваше на убавината на Ранду, атрактивниот фрлач на ножеви кој беше смртно вљубен во Касандра.

Актерот Хенри Сото денес има 59 години, повеќе игра во театар и е познат по неговата хуманитарна организација за помош на сиромашните.