Иако првата сезона на „Звездите на Гранд“ му донесе голема слава и најголеми хитови во кариерата, пејачот Дарко Филиповиќ се повлече од сцената многу брзо после тоа. Тој ги вложи сите пари што ги заработи во еден бизнис, а сега откри и за што станува збор. – Откако влегов во Звездите на Гранд, веднаш инвестирав во недвижен имот, но во принцип воопшто не работам со недвижен имот. Инвестирав во станови во Грција, кои ги изнајмувам, и тоа е приказната, објасни Дарко за Гранд онлајн. Иако тој навистина не е на сцената, тој неодамна објави своја преработка на песната „Како мраз, како жар“ со неговата колешка Санела, а планирани се и неколку нови песни.