ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компромитира образованието


ВМРО-ДПМНЕ: Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компромитира образованието

Ковачевски уште не станат премиер крши закони и го компромитира образованието. Димитар Ковачевски, спротивно на закон ги постави на политички позиции Мишко Ралев, декан на факултетот за архитектура и дизајн и Ана Маркова Данева, продекан на медицинскиот факултет, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Од партијата додаваат дека Ковачевски спротивно на закон ги поставил Ралев и Маркова Данева во ИО на СДСМ, а тие двајцата спротивно на закон прифатиле и со тоа се компромитирале и себе и факултетите кои ги претставуваат како нивни први лица.

– Како челници на своите матични факултетите Ралев и Маркова Данева за да не ги компромитираат установите од кои што доаѓаат треба веднаш да си дадат оставки на позициите во образованието кои што ги држат, но и да си дадат оставки и во ИО. Ако Ралев и Маркова Данева ги почитуваа законите, тие или немаше да прифатат да членуваат во ИО на СДСМ, или ќе си дадеа оставки од деканските места уште пред да бидат именувани на позиции во СДСМ, се вели во партиското соопштение,

Од таму додаваат дека со секој поминат ден на чело на факултетите, Ралев и Маркова Данева го деградираат образованието и го компромитираат, со што нанесуваат трајна штета.

40 Views