Им ја пpeшкртал Северна и кажал дека не признава ни полициja, ни cyд, ни oбвинитeлcтвo


Им ја пpeшкртал Северна и кажал дека не признава ни полициja, ни cyд, ни oбвинитeлcтвo

Новинарот Миленко Неделковски соопшти дека во текот на вчерашниот ден во неговиот дом упаднала полиција, во обид да го приведе, поради извршување на информативен разговор, на барање на oдделот на MBP задолжен за компјутерска форензика.

Тој утринава околу 11 часот беше на информативен разговор во полиција, а Инфомакс дознава детали што и како се случувало.

Имено Неделковски бил повикан на распит за коментар на пост на Фејсбук со што уште еднаш по кој знае кој пат му се ускратува основното човеково право на слобода на говор.

Неговиот Фејсбук профил и фан страница низа пати беа блокирана и цензурирана од Фесјбук, а сега го цензурира официјално и државата.

Тој и претходно беше мета на тужба за клевета и навреда која помина со пресуда во корист на Неделковски

Неделковски во полициската станица потенцирал дека не ја признава ниту полицијата, ниту судот, ниту пак обвинителството на оваа држава и одбил да одговара на прашањата кои му биле поставувани.

На официјалниот документ со кој се потврдува дека тој бил на информативен разговор, Неделковски ја прешкртал придавката Северна.

49 Views