Професорот од ПМФ и долгогодишниот член на СДСМ од Аеродром, Живорад Томовски на својот Фејсбук профил сподели статус во кој напиша дека место дадената функција на Владо Бучковски за специјален претставник на македонската Влада за Бугарија, тој треба да оди во затвор. – Некои нови дечки си играат држава, пишува професорот Томовски.