Овие правила кои што ќе ви ги претставиме во продолжение, морала да ги почитува секоја една жена. Еден женски магазин од 1958-та година, направил листа на која што се наоѓале 129 совети како да освоите маж, а некои од нив се толку многу бизарни и смешни што ги шокирале интернет корисниците. Листата на социјалната мрежа Твитер ја споделила новинарката Џејн Лавендер, а нејзината објава набрзо станала вирална. „Ова е фантастично. Начинот на кој што можете да пронајдете сопруг во 1958-та година. Неверојатно“ – напишала таа во описот на фотографијата. На списокот се нашле совети како оние на кои места треба да одите за да најдете вистински маж и точно како да се однесувате за да го привлечете неговото внимание. Ова се некои од советите кои што се нашле на листата: – Шетање куче – одење на курсеви какви што мажите сакаат – побарајте места каде што има најмногу самохрани мажи – придружете се во планинарски дом – одете на различни голф игралишта – одморот поминете го на различни места – седнете на клупа во парк и хранете гулаби – тргнете со велосипед по Европа – најдете работа на медицински, стоматолошки или правен факултет – станете медицинска сестра или стјуардеса – бидете љубезни, особено кон жените