На 23.10.2020 во 18,45 часот било пријавено дека во с.Арачиново-скопско, настанал пожар во куќа сопственост на З.Р.(58), информира МВР. Од пожарот била зафатена и куќата на З.Ќ.(56). Пожарот бил изгаснат од Бригадата за противпожарна заштита и повредени лица нема.