Надворешната канцеларија за криминалистички работи Свети Николе поднесе кривичнa пријавa против А.Ј.(30) од Свети Николе, поради постоење основано сомнение за сторено кривично дело „овозможување употреба на наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурзори“. На 20.09.2020 во 18,40 часот, од полициски службеници од ОВР Свети Николе во куќа во Свети Николе биле затекнати А.Ј. и А.Б. на кој А.Ј. му овозможил да користи хероин.