Тони Вилијамс е 75-годишен пензионер кој со денови останува сам и без да разговара со никого откако неговата сопруга починала. Тој нема деца и рече дека честопати седи дома чекајќи некој да го побара, но тоа никогаш не се случува. Затоа поставил постер на својот прозорец преку кој бара пријатели откако смртта на неговата сопруга го оставила тотално изолиран. На постерот напишал дека ја изгубил сопругата и неговата сродна душа, па сега бара пријатели со кои ќе се дружи. Смета дека 24 часа тишина е неподнослива тортура и затоа бара помош и пријател. Неговиот најдобар пријател била неговата сопруга, а сега тој бара нови пријатели со кои ќе може да слуша музика, да седи во градината или да оди на прошетки. Пробал да дели картички низ супермаркетите и случајните минувачи, но никој не бил заинтересиран за неговото пријателство. Иако многу луѓе не минуваат покрај неговата куќа тој решил да постави постер преку кој бара нови пријатели. Тој вели дека не бара никој да го гледа како плаче, туку сака нормална личност со која ќе разговара, бидејќи повеќето денови ги минува дома во тишина. За неговата врска со сопругата вели дека секогаш биле искрени еден со друг. Имале разни активности. Готвеле заедно, слушале музика, уживале во прошетките во природа. Сè било совршено, но сега таа починала и неговиот живот е многу осамен. извор:кафепауза.мк