15 декември 2020 ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 декември. Денеска е Св. пророк Авакум. Авакум е еден од старозаветните пророци. Живеел шест века пред Христа и го прорекол […]

The post Од верските календари appeared first on opserver.mk.