Вили Та Би, млад фудбалер на Аталанта, почина на 22-годишна возраст.

Та Би би се борел со ракот, но за жал не успеа да ја победи злобната болест, а тажната вест неговиот клуб ја објави преку социјалните мрежи.

Последните шест месеци ги помина на Брегот на Слоновата Коска, а со Аталанта беше италијански шампион на возраст до 19 години.