Во претходните 24 часа, во Германија биле регистрирани 23.679 новозаразени со коронавирус, што е најголем број за еден ден од почетокот на пандемијата.

Институтот Роберт Кох изјави дека во Германија се регистрирани 23.679 новозаболени лица, со што вкупниот број се зголеми на 1.242.203.

922.100 луѓе се опоравиле од инфекција со коронавирус.

Со 440 смртни случаи во изминатите 24 часа, во кои беше утврдено присуство на коронавирус, вкупниот број достигна 20.372.

The post Најголем број новозаразени за еден ден во Германија од почетокот на пандемијата appeared first on Порта.