– Национален празник на Република Етиопија 1485.- Родена е шпанската принцеза Катарина Арагонска, прва од шесте жени на англискиот крал Хенри VIII. Разводот во 1533 година, извршен без дозвола од папата, предизвикал реформи во англиската […]

The post На денешен ден appeared first on opserver.mk.