1547.- Умрел шпанскиот освојувач Ернан Кортес, кој благодарејќи на огненото оружје, непознато за домородците, меѓу 1519 и 1521 година со само 700 војници освоил поголем дел од денешно Мексико уништувајќи го царството на Ацтеките. Во […]

The post На денешен ден… appeared first on opserver.mk.