30 октомври 2020 1751.- Роден е англискиот писател и политичар од ирско потекло Ричард Бринсли Батлер Шеридан. Како член на британскиот парламент од 1780 до 1812 година се прославил како одличен оратор. Дела: комедии „Школа за озборување“, […]

The post На денешен ден appeared first on opserver.mk.