Кога Владата за своите во Штип е "мајка", а за народот во Вевчани "маќеа". Кога Владата цензурира критика и традиција долга илјадници години, а не спречува роденден на пример во самата Влада. Кога самата власт организира избори во Штип и Пласница, а на народот му забранува да организира карневал зошто тој е критика за Владата. Кога полицијата наместо криминалци, се тера да го брка својот народ… Народе, добро запамети го овој ден и овие двојни аршини. Прво пораз, а потоа одговорност за сите од власта.

Кога Владата за своите во Штип е "мајка", а за народот во Вевчани "маќеа". Кога Владата цензурира критика и традиција…

Posted by Hristijan Mickoski on Wednesday, January 13, 2021