65-годишниот актер се зарази со коронавирус и беше задржан во болница во април минатата година, и сега вели дека болеста била многу чудна и дека се чувствувал многу неприродно, но сепак, брзо закрепнал.

“Се чувствув прилично тромаво некое време. Но, тие не мораа да користат вентилатор бидејќи ми беше подобро,“ рече Гибсон во интервју за „Екстра“.

„Најчудната работа е што не се чувствував воопшто природно, туку како никогаш претходно. Со ниту една друга болест не сум се чувствувал така.“

Текстот Мел Гибсон го сподели своето лично искуство со Ковид-19 е превземен од МАКФАКС.

makfax.com.mk