Најмногу ме загрижува како мојата сестра психички ќе го поднесе овој период. Потоа сакам да ни биде топло и куќата да ни биде заштитена. Едноставно, да се чувствуваме посигурни.

Вака ја почнува својата животна приказна Милица Безаревиќ, 18-годишна девојка од селото Стублин кај Обреновац, која со сестра си Марија (16) остана сама во трошната куќа откако мајка им почина пред неполн месец.

Фото: Милан Илиќ/РАС Србија

Животот не ги милувал воопшто и созреале преку ноќ. Две и пол години со мајка си се бореле против тешката болест – ја хранеле, бањале, ѝ менувале пелени.. Ноќите не спиеле, ги криеле солзите додека ја гледале како пати со ужасни болки.. За жал, болеста победила и нивната мајка починала од рак на дојка на само 45 години.

Целата приказна и како може да им помогнете на сестрите Милица и Марија, прочитајте ОВДЕ!

Сподели

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn

The post Мама ни умре на раце: Драматична исповед на Милица и Марија appeared first on Mastilo.mk.