Што е биткоинот? Средство за брзо збогатување или мајка на сите балони? Вредноста на електронската валута брзо расте, но експертите од Волстрит прогнозираат дека ова нема добро да заврши. Според познавачите, електронските валути се шпекулативни од едноставна причина што немаат основа во економијата, немаат употребна врендост, мал е просторот за нивно впаричување. “Копањето криптовалути“ како што се нарекува овој бизнис може да донесе пари само на многу силни инвеститори.

Кај нас не постои законска основа за така нареченото копање, но многумина го прават тоа со надеж за брзо збогатување. Шансите да се збогатите преку оваа активност се еднакви на шансите да се збогатите преку игри на среќа.

Кинеската влада веќе ја избра компанијата која има за задача да ја популаризира државната кинеска криптовалута. Кинескиот битоин се вика Јуанпеј и од вчера е во продажба со почетна цена од 0.12 јуани што е многу поевтино од другите криптовалути. Познавачите велат дека секоја нова криптовалута за брзо време бележи голем раст. Во овој случај, светот како одвај да чека да види што ќе донесе оваа кинеска новина.

Фото за вовед: Видео: File 11_01_hadzi_bitkoin.mp4Категорија: БизнисНовинар: Наташа Хаџиспиркоска Стефанова