Канадските власти соопштија дека ја одобртиле вакцината на производителот Pfizer-BioNTek, со што Канада стана третата земја во светот која ја одобри вакцината против корона вирусот после Велика Британија и Бахреин.

„Канаѓаните можат да бидат сигурни дека постапката на разгледување на вакцината беше ригорозна и дека имаме ефкасни системи на контрола“ соопштија од канадското Министерство за здравство.

Владата на премиерот Џастин Трудо соопшти во понеделникот дека може да започне вакцинацијата на граѓаните неколку дена после официјалното одобрување на вакцината.

(Bizlife)

(фото: Pxhere)

The post Канада е третата земја која ја одобри вакцината на Pfizer appeared first on Иновативност.