Се работи за browser game во која играчот се става во улога на граѓанин на една држава (си бира која). За добредојдете админот ви дава почетен пак од 14 000 сила и 200 голд со што не треба да чекате туку можете уште веднаш да пукате, само треба да му пишете порака дека сте нов играч. Почнувате така што си барате работа, се вработувате, треба да работите секој ден. По секое работење си добивате плата со која можете да купите храна,оружје или куќа. Освен што може да работите, секој ден можете да тренирате со војската и со тоа да си зголемувате strength, што многу е битно во случај на војна.

Во играва можете да бидете новинар со отварање на сопствен весник и пишувајќи ваши статии. Доколку имате аспирации може да бидете некој министер у влада,конгресмен или пак судија. Ако имаш желба за пукање можеш да бидеш јак војник!

Инаку во Македонија моментално се војува на три фронта,против Бугарија,Грција и Колумбија. Ни требаат што е можно повеќе играчи за да ја одбраниме нашата територија од непријателите на играта.

Доколку ти изгледа интересно ова е линкот на кој можеш да се регистрираш и помогнеш на македонската заедница на играта – https://www.edominations.com/en/register/66885
По регистрацијата на играта отвори го полето за пораки во кој ќе бидеш контактиран од некој наш играч за да ти помогне.