Вчера беше потврдено дека Златан Ибрахимовиќ е позитивен на Ковид19, и дека нема да биде дел од мечот на Милан против Бодо/Глимт, кој го победија со 3:2.

Како изненадување дојде веста за Ибрахимовиќ и Ковид19, бидејки сите очекуваа да го видат на терен со цел да биде дел од натпреварот, но на крајот Милан остана без неговите услуги.

Накратко откако беше објавена веста дека е инфициран од вирусот, Ибрахимовиќ се јави во свој стил:

На претходниот тест бев негативен, веднаш потоа на следниот ми покажа дека сум позитивен. Во моментов немам симптоми, но Ковид19 има очигледно смелост да ме предизвика. Тоа е лоша идеја“, порача Ибра на Твитер.

Швеѓанецот ќе биде во изолација две недели, по што потоа ќе следува нова серија на тестови на кои ќе мора да покаже и докаже дека е негативен со цел да се врати на нормалните дневни обврск исо клубот од Милано.