Најпознатата сцена од српскиот филм “Варљиво лето 68″ , во која главна улога има пекарката Јагодинка Симоновиќ ја паметат сите кои го гледале филмот. Варгиќ е роден во Краљево, во април 1957 година, а се вљубила во глумата на прв поглед. Актерката денес има 63 години, а кога ја сними сцената имаше 27. Сега е професор на Факултетот за драмски уметности, насока филм и има 63 години. Еве како изгледа денес..