Легендарниот шампион од минатото во Ф1, Михаел Шумахер, кој подолг период е во вегетативна состојба во својот дом во Швајцарија, откако ги заработи повредите на главата по скијањето на француските алпи, е оддалечен од медиумите и информациите кои доаѓаат од него до јавноста се оскудни.

Но за ситуацијата на големиот шампион од Германија досега зборуваа многу поединци, лекари, неврохирурги и негови пријатели, но никој (не смееше) да ја долови вистинската ситуација со здравјето на Германецот.

Но затоа сега поранешната жена на Ф1 шефот на Михаел Шумахер од Рено-Бенетон, Флавио Бријаторе, откри детали за ситуацијата со германскиот ас.

Михаел не зборува, туку комуницира со очите. Само три личности можат да го посетат во таква состојба и јас знам кои се тие“, открива Илизабет Грегорачи.

Во јавноста се верува дека тие тројца анонимци за јавноста кои можат да го посетат се неговите поранешни шефови, Бријаторе, Браун и Жан Тод.

За неговата здравствена состојба, терапии, лекови и лекари, неофицијално се потрошени досега преку 25 милиони евра.