ОД КАЛЕНДАРОТ НА МПЦ Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 19 ноември. Денеска е Св. маченик Варлам и св. пророк Авдиј. Свети Варлам беше Антиохиец. Заради верата во Христос како Бог, беше изведен пред […]

The post Денеска е Св. маченик Варлам и св. пророк Авдиј. appeared first on opserver.mk.