Пред точно 45 години таа ја претставуваше Југославија на изборот за Мис на светот во Лондон и го освои високото четврто место.

Лидија Велковска преку ноќ стана гордост на нацијата, најубавата Македонка за која гласно се зборуваше во регионот. Имаше завидна кариера како манекенка и се појави на насловните страници во најреномираните југословенски списанија.

Велковска (прва од лево) на светскиот избор за убавина во Лондон

Велковска подоцна ја откупи лиценцата за Мис на Македонија за Мис на светот. На почетокот организираше гламурозни избори за убавина, но преку ноќ ги изгуби пријателите и бизнис-партнерите и нејзиниот „животен проект“ неславно заврши.

Велковска и денес е убава жена

Спонзорите ја заобиколуваат и неизвесно е дали Македонија воопшто во блиска иднина ќе има свој претставник на „Мис на светот“.

Сподели

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn

The post Беше најубавата Македонка: Преку ноќ ги изгуби пријателите, сите ѝ свртеа грб! appeared first on Mastilo.mk.