Пејачот Предраг Живковиќ Тозовац почина на 85 години како последица од коронавирусот. По тој повод се огласи и пејачката Ана Бекута која со емотивна порака се прости од својот колега. „Се повеќе е полна небесната кафана, а нашите кафани ќе бидат празни бидејќи Тозовац си замина. Не сакам да нагласувам каков човек беше, на крајот сите добиваат такви зборови. Си замина Тозовац и денес не се појави сонце. Нека ти е вечна слава, а нашето сонце ќе биде барем за еден степен поладно, а овој свет за илјади степни попразен“, напиша Бекута на социјалните мрежи.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Bekuta (@anabekuta1)

Потсетуваме, Предраг Живковиќ Тозовац беше текстопосец, композитор, хармоникаш и пејач на народна музика. Ќе остане запаметен по песните: „Тражи нову љубав“, „Јесен у мом сокаку“, „Празна чаша“ и многу други.