Македонија ја оствари втората победа по ред на Европското првенство, овој пат над стариот должник Словенија. Еден од најискусните во македонскиот табор е Александар Љафтов кој вели дека одбојкарите конечно го покажаа вистинското лице.

– Ви благодарам на сите што верувавте во нас. Конечно го покажавме вистинското лице против Белорусија и Словенија, додека на дуелите против Финска и Турција не успеавме да го покажеме вистинскиот карактер. Ова е вистинската репрезентација и се надевам дека ќе останеме такви до крај – вели Љафтов.