И покрај предупредувачкиот штрајк на наставниците и професорите во училиштата, министерот за економија Крешник Бектеши ја испрати својата ќерка Хана како прваче на својот прв училишен ден во Кичево.

„На сите првачиња кои денеска за прв пат седнуваат во училишните клупи им посакувам успех во учењето и денови исполнети со среќа и задоволство. Воедно на сите ученици им го честитам почетокот на новата учебна година и успешни школски денови во сите наредни години. Нека е со среќа почетокот на новата учебна 2019/2020 година“, објави Бектеши.

Целиот текст прочитајте го на ФАКТОР.МК