Бик

Биковите во наталната карта ја имаат Венера во Бик, умеат да дадат многу во љубовта, но истовремено ја имаат таа среќа, љубовта често да им биде возвратена. За почетокот на оваа работна недела бикот има голема веројатност да се заљуби во својата долгогодишна пријател/ка.

Девица

Девицата можеби нема да биде заљубен, но во нејзе некој ќе биде. Бидејќи се големи критичари, Девиците сакаат да одбираат и многу да го анализираат партнерот пред да биде во нивните раце, но кога ќе падне – им нема спас. Понеделнички со љубовна СМС порака ќе им започне неделата.

Шкорпија

На шкорпиите на чело им пишува – жив оган, внимавај да не се изгориш. Таа знае како да ти се насмее, како да се намести и што да ти каже за да те освои. За почетокот на оваа работна недела шкорпијата ќе има прилив на пари, но исто така ќе биде благословена и во љубовта. Нејзината симпатија прв ќе и пријде.