Фејсбук има намера да го промени дизајнот, а популарната социјална мрежа сега им дава увид на корисниците во тоа што ги очекува во иднина. Новиот дизајн има за цел едноставно, побрзо и полесно користење, содржи поголем фонт и поедноставен распоред за да го олесни користењето, а сето тоа изгледа поуредно и попрегледно. Facebook воведува и dark mode кој ја намалува светлината и со тоа делува поблаго на очите на корисниците. Исто така, корисниците ќе можат да ги прегледуваат фотографиите и видеата на целиот екран. ИЗВОР: КАЈГАНА