Енис Растодер има 16 години. Пред 4 месеци сите соништа му згаснаа откако остана неподвижен. Има тешки повреди на пршленот откако се повреди во скок во вода во Улцин, Црна Гора. Во моментов е хоспитализиран во државната болница, но има потреба за операција надвор од државата. Потребни се 70 илјади евра за третманот кој е неопходен. Семејството апелира за помош. Инаку тој е втора година во хемиското училиште во Скопје. Податоци за донации од Македонија: жиро-сметка: 210700000654498 NLB Banka AD Skopje Податоци за донации од странство: