Не мора да читате и проучувате долги хороскопи за да откриете каков е некој знак. Доволно е само еден збор за да се опише секој хороскопски знак и да се дознае неговата најважна карактеристика.

Секој хороскопски знак, како и секое човечко суштество, има повеќе или помалку комплексни особини и карактеристики и за да може детално да се опише потребни се значителен број зборови. Но, ако сакаме да ја истакнеме онаа најважната карактеристика на секој хороскопски знак, ќе биде доволен само еден збор.

Овен (21.03 – 20.04)

Бестрашен

Бик (21.04 – 21.05)

Непоколеблив

Близнаци (22.05 – 22.06)

Сестран

Рак (22.06 – 22.07)

Сочуствителен

Лав (23.07 – 22.08)

Авторитативен

Девица (23.08 – 22.09)

Љубопитен

Вага (23.09 – 22.10)

Тактичен

Шкорпија (23.10 – 21.11)

Интензивен

Стрелец (22.11 – 21.12)

Оптимист

Јарец (22.12 – 20.01)

Независен

Водолија (21.01 – 19.02)

Верен

Риби (20.02 – 20.03)

Мистичен