Сакате да давате совети што никој не го побарал од вас. Вие секогаш ги знаете работите најдобро! Вие сте раѓале. Сега остави ме на мира. Јас сум мајка! Јас!
Го научив моето дете да го носам во раце, затоа што не можев да го гледам како се бори со грчевите! Спие со нас затоа што сакам! Кога нешто го повредува, тој ме бара мене и моја прегратка! И јас ќе бидам тука!
Кога ништо не го боли, тој е во креветчето. Постојат фази кога тој сака да спие на моите гради, не на градите на вашиот син, туку на моите. И јас сум овде. Почна да лазе кога сакаше! Вашето дете не го сторило тоа, но моето не е толку напредно како вашето, и оставете го да лази.
Кога ќе ја удри главата, земам здив и чекам. Ако тој плаче, јас скокам, ако не, тогаш ништо. Јас го сакам најмногу на светот и правам многу работи за него, но исто така не сакам тој да биде слаб човек.
Јас имам обврска кон женскиот пол да го сочувам и да одгледам и воспитам во маж кој ќе се грижи за своето семејство и неговата сопруга; маж кој нема да биде спречен да стори нешто за својата сопруга; на кого жената ќе му биде на прво место!
Јас сум мајка на момче и велам – да, жената, сине, мора да биде пред мајка ти! Таа ќе ги роди твоите деца.

Мажот ми страда: По мала кавга, свекрвата повеќе не сака да слушне за нас, што да направам?