Министерот за надворешни работи, потписник на преспанскиот договор и носител на листа на СДСМ, Никола Димитров, на Македонците во Канада им побарал донација за Северна Македонија и справување со коронакризата, а тие едноставно му му одговориле дека не чуле за таква земја, посочуваат нашите иселеници за Курир. Воедно, се чудат како воопшто некој може да ппобара било што од Македонец, а притоа да го користи измисленото и наметнато насила име, велат нашинците. Инаку,тие во своите комуни се општествено одговорна заедница. Само за пример, македонското друштво „Илинден“ од Онтарио, Канада, чиј претседател е Андриа Шуковски, досега има доделено повеќе десетици илјади долари на канадски асоцијации за борба со коронавирусот. Велат, со задоволство би го сториле истото и за Македонија, кога не би им барале средства користејќи ја придавката која тие никогаш нема да ја прифатат. Еве само дел од многуте донации на „Илинден“ за борба со Ковид-19 во Канада и светот.