Вечерва во гостувањето на емисија на МРТ, Кочо Анѓушев призна дека власта има потфрлено во капиталните инвестиции. Капиталните инвестиции најмногу фалираа прво во лошо планирање кое што првата година беше наследена, втората мислам дека се немаше доволно искуство за 18-та да се испланира. За 19-та мислам дека се добро испланирани дел од тие, дел не. Но 19-та нема така лошо да заврши, јас како што гледам ќе биде некаде околу 80% од реализација на капиталните инвестиции, појасни Анѓушев.