Живот и стил

Како да се ослободите од паразитите во вашиот живот?

Секогаш треба да знаете што сакате во животот! Кога не знаеме што сакате во животот, тогаш другите навлегуваат во нашиот живот и го развлекуваат онака како тие сакаат. Знаете ли што навистина сакате од животот? Иако мислиме дека знаеме и дека тоа прашање е бесмислено и дека нашата цел ни …

Повеќе

Верувајте во тишината: Бог знае што чувате во себе, дури и ако не го кажувате тоа на глас

Минатата ноќ се фатив себеси како се чувствувам изгубено и како Бог не ги слуша моите молитви. Се молев одново и одново за истите работи, но имав чувство дека Бог е глув за моите желби. Како намерно да ме остава да чекам додека моите животни лекции сѐ се потешки. На …

Повеќе

Како се станува несреќна жена?

Несреќната и незадоволната жена е тема на многу списанија, терапевтски сеанси, женски разговори. Кој совет да се даде на другарката, клиентката, жената или девојката која не сака да биде обележана како несреќна жена? Додека растевме, отсекогаш нѐ следеле тешки задачи. Да се биде жена воопшто не е лесно. Кога се …

Повеќе

Зошто треба да им простувате на луѓето?

Простувањето е отпуштање на горчината, разочарувањето, гневот и повреденоста.Кога ќе го постигнете тоа, слободни сте од тој затвор.Тој повеќе нема да го окупира вашето внимание.Повеќе нема да продира во вашите мисли и вашиот сон.Повеќе не сте опседнати со лутината и праведничкиот гнев.Повеќе не чувствувате потреба да ги уверувате другите дека …

Повеќе

Децата се справуваат со стресни ситуации полесно со домашен миленик во домот

Човековиот најдобар пријател може да биде и најдобар пријател на децата, во текот на нивниот развој. Истражувањето објавено во магазинот Social Development покажува дека децата се справуваат со стресот полесно, кога имаат милениче со себе. Истражувачите од Универзитетот во Флорида во своето истражување опфатиле околу 100 семејства кои имаат деца …

Повеќе

Престанете да ги обвинувате другите луѓе за вашиот живот!

Повеќето луѓе не сакаат да преземат одговорност за своите дела, затоа што полесно е да се обвинуваат другите луѓе за проблемите отколку да се сфати и да се прифати дека тие самите се проблем. Вината е најлесниот начин како да се извлечеме од нешто. „О, не сум роден/а под среќна …

Повеќе

Што научив за овие 50 години живот?

По 50 години живот на овој свет, еве што научив: Времето проаѓа.Животот се случува.Далечината раздвојува.Децата растат.Љубовта избледува.Срцата се кршат.Кариерите завршуваат.Работите си доаѓаат и си одат.Родителите умираат.Колегите ги забораваат услугите.Мажите не се јавуваат тогаш кога ќе кажат дека ќе се јават. Но, пријателите и пријателките секогаш остануваат, без оглед на тоа …

Повеќе

Каква е всушност силната жена?

Да се биде силна, не значи да се престане да се биде ЖЕНА. Силна жена е онаа која откако е фрлена на под, ќе успее да каже: „Не ми е ништо – ќе преживеам“!Силна жена е онаа која ги теши другите додека ги боли, додека никој не ги слуша нејзините …

Повеќе

За нашите постари браќа: Нѐ нервирате, ама многу ве сакаме

Да се има постар брат понекогаш не е воопшто лесно. Тоа е така бидејќи тие често се строги кон нас, но тоа ни помага да бидеме силни во животот. Постарите браќа се најдобриот подарок кој сме го добиле во животот. Тие се наши заштитници, иако не го покажуваат тоа на …

Повеќе

Кучиња кои ја покажуваат својата љубов на „специфичен“ начин

Тие не се грижат дали го нарушуваат вашиот простор, или пак што мислите за нив. едноставно знаат што сакаат и што да направат за да го постигнат тоа. Ова е колекција на фотографии од кучиња кои ја покажуваат својата љубов на „специфичен“ начин.

Повеќе