Што се’ и колку делува за менување на должината и обемот на машкиот полов орган…

Помислата дека половиот орган би можел да му се намали е ноќен кошмар за секој маж. Но, понекогаш и’ тоа се случува, а стручњаците објаснуваат кога, како и зошто – и треба ли да има загриженост?
Ладното на пенисот делува така што го намалува, било да станува збор за изложеност на ладна вода или ладен воздух. Може да го скрати до 50 отсто додека обемот може да се намали за 30 отсто, во зависност колку е ладно, тврдат уролозите.
Во исто време, доаѓа до промена и кај тестисите кои се повлекуват кон телото обидувајќи се да ја сочуваат својата топлина.
А, зошто се случува тоа?
Објаснувањето е едноставно – вените во половиот орган на ладно се стеснуваат и ткивото автоматски делува помало. Се стеснуваат не само во пенисот, туку и на сите други надворешни делови од телото. Телото така ги заштитува внатрешните органи поради ниски температури усмерувајќи ја крвта на нив.
Стручњаците велат дека пенисот може да се намали и при стрес. Но, немојте да кревате паника – како што се стиснал така и ќе се рашири кога ќе се променат условите кои така делуват на неговите вени.
Уште некои факти за машкиот полов орган и неговата големина:
Пушењето може да го скрати пенисот за еден сантиметар бидејќи го намалува дотокот на крв во него. Протокот на крвта е клучен за создавање ерекција, а цигарите ги стеснуваат вените и создаваат проблеми со циркулацијата, а со самото тоа и со допремување крв во пенисот. Тоа во некои случаи може да придонесе до помал полов орган при ерекција.
Болен, но реален факт за мажите е тоа што колку се постари и нивниот полов орган станува помал. Органот нормалната големина ја постигнува помеѓу 17. и 22. години а до крајот на животот може да се намали до три сантиметри. Тоа се случува поради намален проток на крв во вените.
Нема поврзница според која големината на половиот орган би можела да се процени според висината на мажот или должината на неговите стопала.
Некои мажи имаат релативно кус пенис во опуштена состојба, но при ерекција доста пораснува. Од друга страна има мажи кои можат да се пофалат со својот полов орган во опуштена состојба, но после ерекцијата не е импресивно поголем како што повеќето жени би очекувале.
Само шест отсто од мажите користат екстра големи кондоми, тврдат произведувачите.
Повеќето мажи ја потценуваат големината на својот сопствен полов орган.
Најмалечкиот измерен полов орган е еден сантиметар, додека најголемиот е неверојатни 48. сантиметри – сопственик е Ернесто Кабрера од Мексико и сигурно не му е лесно да се движи по светот.

Исто така прочитајте

Македонски Ромео и Јулија:Муслиманка се верила со православец, но се’ било прекинато поради шокантна обврска

Момче (24) од Прилеп, си ја отворило душата и ја раскажал својата тажна приказна. Не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *