Фото: Новите iOS емотикони кои ќе дојдат во 2018 година!

Листа емотикони беа официјално најавени од Unicode Consortium, непрофитна организација која ги промовира ваквите симболи за популарните оперативни системи, кои ќе се појава на iOS уредите во 2018 година…
Фото: Новите iOS емотикони кои ќе дојдат во 2018 година!

Листата сеуште не е довршена, бидејќи финалните одлуки ќе бидат направени од страна на Unicode на настан во јануари. Откако ќе бидат потврдени, новите емотикони ќе се појават на уредите во втората половина од 2018 година.

Сега за сега, листата има 100 кандидати, меѓу кои:

 • Superhero
 • Supervillain
 • Man, red haired
 • Woman, red haired
 • Pleading face
 • Woozy face
 • Partying face
 • Leg
 • Foot
 • Red-haired
 • Curly-haired
 • Tooth
 • Goggles
 • Badger
 • Lobster
 • Flying disc
 • Pirate flag

Три емотикони беа тргнати од листата:

Исто така прочитајте

ВИДЕО: Дрон кој пее ќе ги брка работниците кои прекувремено остануваат на работа

Јапонски компании измислиле одличен изум – дрон кој пее. Планот е дронот да лебди околу …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *