Најнови вести

Почина Љубиша Самарџиќ

Љубиша Самарџиќ, легендарниот актер на југословенската и српска кинематографија, почина вечерва во Белград во 81 година од животот. Популарниот Шурда во декември лани имаше тешка операција на главата, а неговата здравствена состојба била исклучително лоша во последните денови, јавувааат српските медиуми.

Лекарските прогнози по хируршката интервенција биле оптимистички, но состојбата во меѓувреме се влошила како последица на леукемија од која Самарџиќ боледувал подолго време.

Љубиша Самарџиќ е роден во Скопје на 19 ноември во 1936 година во рударско семејство. По образованието што го стекна на Академијата за драмски уметности во Белград стана актерска легенда во поранешната држава. Талентот што го носеше во себе го предодреди за големи успеси, а посебноста го направи легенда. Беше оженет со Мирјана со која прослави 50 години брак.

Исто така прочитајте

Филмската љубов на Љубиша и Мирјана Самарџиќ

Родениот скопјанец, легендарниот југословенски актер Љубиша Самарџиќ почина вчера во 81. година од животот по …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *