Петмина полесно повредени во 11 сообраќајки во Скопје

Сообраќајната полиција во текот на изминатите 24 часа откри и санкционира поголем број прекршоци, меѓу кои 18 возачи кои не ги почитувале ограничувањата на брзината на движење, двајца возачи што го управувале возилото под дејство на алкохол кои се исклучени од сообраќај, двајца возачи што не ги почитувале светлосно сигналните уреди, како и 16 возачи кои го управувале возилото без возачка дозвола, односно нерегистрирано. Затекнати се и 32 непрописно паркирани возила.

Со помош на специјалното возило пајак, отстранети се 47 возила.

Во рамките на сообраќајно воспитниот проект „Сообраќајна култура на децата во предучилишните установи“, Одделението за превенција ќе реализира едукативни работилници со децата од средна и голема група во детската градинка „Буба Мара“, објект „Лавче“ која се наоѓа на подрачјето на општина Аеродром.

Исто така прочитајте

Човечки леш пронајден во Вардар – ЕСЗ на терен, телото не може да се извади

Човечки леш, заглавен помеѓу карпи бил забележан вчера во водите на Вардар во близина на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *