Дома Останато ОФМ го брани угледот на одбојкарите

ОФМ го брани угледот на одбојкарите

38
Сподели

По реакцијата на МОК кој одлучи поради наводно недолично однесување предвреме да ја врати дома одбојкарската репрезентација на Македонија од Медитеранските игри во Тарагона со соопштение се огласи и ОФМ: „Во врска со изјавите од страна на МОК по повод наводното недолично и неспортско однесување на одбојкарската репрезентација на Медитеранските Игри во Трагона, Шпанија.
Нашите репрезентативци во секоја прилика, во и надвор од теренот го давале максимумот за да достојно ја претстават Македонија.
ОФМ нема да дозволи имиџот на репрезентацијата да биде нарушен со паушални изјави, без никакво покритие за истите.
За сето време на наводниот настан биле присутни и званични лица од МОК и останати спортисти од делегацијата.
Доколку имало било каков инцидент, поединците кој што го предизвикале ќе бидат санкционирани.
Репрезентативците се враќаат во Скопје во четврток, по враќањето ќе има званичен извештај за настанот“, се вели во соопштението на ОФМ.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here