Дома Мода и Убавина ОВОЈ ТРИК со моливче гарантира полни усни!

ОВОЈ ТРИК со моливче гарантира полни усни!

14
Сподели

ОВОЈ ТРИК со моливче гарантира полни усни!

Полните усни се сон на секоја жена. За да ги напрвите колку што може по природни, користете го вешто моливчето за усни. Ова се проверени упатства како да постигнете максимален ефект.

Користете моливче со неутрален тон

Она што е важно е да коритите неутрална мат нијанса моливче за усни, но да внимавате на под-тонот на кожата.

Пополнете ги аглите на усните

Наострете го моливчето и најнапред пополнете ги аглите на усните –ќе изгледаете природно.

Не преоѓајте ја природнната линија на усните

Откако сте ги пополниле природните агли на усните, со моливчето исцртајте ја ивицата. Започнете од аглите кон врвовите на долната и горната усна.

Трикот е во тоа да го пратите природниот облик на усните и минимално да ја преминете природната линија.

Усните пополнете ги со кармин

Користете нијанса на кармин која е слична на моливчето или една нијанса посветол.

Доколку се одлучите за мат кармин, тој уште подобро ќе ги истакне вашите усни исцртани на овој начин.

Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here